KOLONYA

EVDE KOLONYA NASIL YAPILIR?





LİMON KOLONYASI TARİFİ

KOLONYA NASIL YAPILIR?


Kolonya nedir?

Kolonya içerisinde etil alkol, saf su ve esans birleşimlerinden oluşan bir karışımdır. İçindeki etil alkol oranına göre derecelendirme yapılır. Örneğin, 1000 ml  kolonyayı hazırlamak için 800 ml etil alkol kullanılmışsa 80 derece kolonya olarak değerlendirilir.

Günümüzdeki şekli ile ilk kolonya 1709 yılında İtalyan Giovanni Paolo Feminis tarafından üretilmiştir. Kolonya aslında ilk geliştirildiği yıllarda sadece sağlık amaçlı kullanılmıştır. 




Kolonya bizim için bir diğer sembolü ise bayramların olmazsa olmazları olan kolonya aynı zamanda bayramlarda eve gelen misafirlere dökülen bir gelenek haline gelmiştir.

En yaygın olan kolonya limon esansı ile yapılandır. Başka esanslar kullanarak da değişik türde kolonya yapmak mümkündür. Biberiye, bergomat, yeşil çay, portakal, tarçın esnası gibi farklı esanslar da kullanabilirsiniz.

Kolonyanın mutlaka etil alkolden yapılmış olması gerektiğidir. Metil alkol veya diğer kimyasallar ile yapılan kolonyalar göz ile temasında görme yetisinin kaybolmasına yol açabilir, ayrıca vucütta çeşitli tepkimelere yol açabilir. Çok dikkatli olmalısınız.

Şimdi ise Corona virüs ile mücadele için arayıp bulamadığımız en önemli ve anlık dezenfektanlardan ve koruyuculardan biri haline gelmiş bulunmaktadır. 

Biz etil alkol ile likör yapanlar için ise yapımı gayet kolay olan kolonya tarifini sizlerle paylaşacağım. Gerçi hiç yapamayanlar için de çok kolay olacaktır. 

Gelin tarifimize geçelim.


EVDE KOLONYA NASIL YAPILIR?

Limon Kolonyası Malzemeleri:

  • 1000 ml etil alkol
  • 20 ml limon esansı veya 3-4 adet limon
  • 200 ml saf su

* Limon kolonyasının kokusundan hoşlanmıyorsanız bergamot, yeşil çay, portakal, tarçın, biberiye gibi esansları da deneyebilirsiniz. Buradaki esas maksat etil alkoluün kokusunu saklamak ve güzel bir kokuya sahip olmasını sağlamaktır. Etil alkol yanıcı bir maddedir ve kullanımına azami dikkat edilmelidir.


LİMON İLE EVDE LİMON KOLONYASI NASIL YAPILIR?



  1. Limonlarınızı iyice ovalayıp yıkayınız. Kabuklarını ince bir şekilde soyunuz, patates soyacağı ile kolayca soyabilirsiniz.
  2. Kabukları soyduktan sonra limonları sıkıp ayırın.
  3. Limon Suyunu, kabuklarını, etil alkolü ve suyu kapaklı bir kaba alınız.
  4. 1 hafta bu kavanozu ışık almayan yerde duracak şekilde her gün çalkalayın.
  5. Bu aşamada limonun esansı ve kokusunun tamamen çıkması sağlanacak ve kolonyanızın o taze limon kokusuna sahip olması sağlanacaktır.
  6. Bir hafta sonunda süzerek dilediğiniz şişeye koyup kullanabilirsiniz.


LİMON ESANSI İLE EVDE LİMON KOLONYASI NASIL YAPILIR?

  1. Limon esansını etil alkole ile karıştırını ve çözülmesi için çalkalayınız. 
  2. Daha sonra damıtılmış su ilave edilir. 
  3. Son işlemde çözelti bir bez veya süzgeçle süzülür.


İşte evde limon kolonyanız hazır ve yapımı bu kadar kolay.


Sağlıklı, güzel ve bol kokulu günler sizin olsun.







DIY lemon cologne with ethnaol with 80 volume for corona virus, covid19

#kolonya #kolonyacumhuriyeti #kolonyaşişesi #kolonyasisesi #kolonyaşişesisüsleme #kolonyaşişeleri #kolonyalık #kolonyaşişesihediyelik #kolonyaşişe #kolonyahediyelik #kolonyalımendil #kolonyasüsleme #kolonyaşisesi #hediyelikkolonya #kolonyasisesisusleme #kolonyası #kolonyasiseleri #kolonyasısesı #kolonyalar #kolonyağı #kolonyasise #kolonyasi̇sesi̇ #kolonyasişesi #süslükolonya #kolonyanikahsekeri #kolonyalı #kolonya_çeşitleri #kolonyasi̇sesi #kolonyalarımız #bebekkolonyasi #bebekkolonyası #kolonyalik #renklikolonya #nişankolonyası #kolonyalimendil #zeytinkolonyası #kolonyaları #sekizağustosdünyakolonyagünü #akçaykolonya #limonkolonyası #rebulkolonya #lavantakolonyası #mevlütkolonyası #sözkolonyası #gülkolonyası #kolonyanthem #farmasikolonya #kolonyahediye #ismeözelkolonya #akçakocakolonyaları #kolonyasi #kolonyasusleme #selinkolonya #bebekkolonyaları #bebekolonyası



No comments:

Post a Comment

Copyright © 2010 - 2019 BB - Evde Likör All Rights Reserved