MANDALİNA LİKÖRÜ






MANDALİNA LİKÖRÜ TARİFİ - NASIL YAPILIR? 

HOW DIY LIQUOR AT HOME?
MANDARINELLO - MANDARIN LIQUOR - CLEMENTINE LIQUEUR



Daha önceki yazılarımda turunçgillerden Portakal ve Limon için likör tarifleri paylaşmıştım. Aşağıdaki linklerden bu tariflere de ulaşabilirsiniz. Hazır mevsimindeyken de Mandalina likörü yapmadan olmaz. Darısı Turunçgil Likörü yapmaya diyelim onun için biraz bekleyelim. :)



Avrupa’da mandalina likörü için Mandarinello, Mandarin Liquor, Clementine Liquor hatta Clemencello denmektedir. Mandalina likörü Türkiye’de çok kullanılan bir likör türü değil. Mandalina diğer turunçlara nazaran biraz daha tatlı bir tür diyebiliriz, tabi olgunlaşmış mandalina için konuşursak.





Bu tarifi uygularken ve mandalinaları seçerken kalın kabuklu ve güzel kokmasına dikkat etmekte fayda var. 



Mandalina Likörü Malzemeler:


  • 1 litre etil alkol (96°) 
  • 10 adet olgun mandalina 
  • 500 gr şeker 
  • 1,5 litre içme suyu 


* Likörümüzün ortalama alkol derecesi 30-35'tir. 


Mandalina Likörü Hazırlanışı:




  1. Mandalinalarımız iyice ovalayıp yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra mandalinaları süzün ve kurutun. İyice temizlenmesine dikkat edelim. 
  2. Mandalinalarımız kuruduktan sonra kabuklarını özenle soyacakla doğrayın. Direk kabukları ayırıp da kullanabilirsiniz, fakat beyaz kısımları özenle ayırmanız gerekecektir. Aksi takdirde likörünüze acılık katacaktır. 
  3. Daha sonra kavanoza soyduğumuz kabukları ve etil alkolümüzü ekleyelim. 
  4. En az 1 hafta güneş görmeyen bir yerde, günde en az1 kere olmak üzere çalkalayalım. 
  5. 1-2 hafta içinde kabuklar rengini alkole verecek ve kabuklar sertleşecektir. 
  6. Bu süreçten sonra kabukları karışımdan süzerek alalım. 
  7. Şekeri suda erittikten sonra oda sıcaklığına geldikten sonra şerbeti alkolün olduğu kavanoza ilave edin. 1 hafta da bu şekilde karıştırarak bekletin. 
  8. Ve çok da uzun olmayacak bir süre içinde mandalina likörümüz hazır. 
  9. Biraz tadın ve fazla sert bulursanız, lezzetten memnun kalana kadar biraz daha su ekleyebilirsiniz. 



Keyifle ve sağlıkla tüketebilirsiniz. Diğer tariflerde görüşmek üzere. 



Afiyetler olsun. 












Anahtar Kelimeler:


#mandalina #mandalinacı #mandalinaci #mandalinareçeli #mandalinakabuğu #mandalinadilimi #mandalinareceli #mandalinalıkek #mandalinasuites #mandalinalipasta #mandalinaağacı #mandalinalikek #mandalinasirkesi #mandalinalı #mandalinafestivali #mandalinalıpasta #mandalinacipsi #mandalinaagaci #mandalinabahçesi #mandalinakurusu #mandalinalokumu #mandalinalar #mandalinaçekirdeği #mandalinasuyu #mandalinaşenliği #mandalinağacı #mandalinalıcheesecake #mandalinadeneyi #mandalina_love #likor #likorngiveaway #likornmoonlight #likør #likorn_shop #likorinos #liköre #likorn #likőr #likörselbermachen #likòresort #likörell #likörhanımbutikotel #likörü #likörelle #likörchen #likorette #likorei #likörselbstgemacht #likörbar #likorne #likörlüçikolata #likörtakımı #likören #likörfabrikası #likörperlen #likörwein #likörbardağı #likorhanim #likörfabrik #likorfollow #likoru

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2010 - 2019 BB - Evde Likör All Rights Reserved