NAR LİKÖRÜ


NAR LİKÖRÜ TARİFİ - NAR LİKÖRÜ NASIL YAPILIR? 

HOW DIY POMEGRANATE LIQUOR AT HOME?
POMEGRANATE LIQUEUR



Siz de benim gibi nar sevmeyenlerden misiniz? Yoksa çok mu seviyorsunuz? Daha önceki paylaşımlarda bahsetmiştim meyve yemekten hoşlanmadığımdan. Nar ise tadını sevmeme rağmen çekirdeklerinden ötürü sanırım, hiç yeyemiyorum. Ben de çözümü önce nar suyu tüketerek daha sonra da ve tabi ki nar liköründe buldum.

Her yaptığım likör tarifinde galiba bu en iyisi oldu diyorum her sefererinde. Nar Likörü mü baya baya iyi bir likör çeşidi oluyor. Kesinlikle denemelisiniz, tarif için ise kesinlikle doğru yerdesiniz. :)



Gelelim o meşhur efsanevi nar likörünün malzemelerine ve yapım aşamalarına. Korkmayın çok zahmetsiz ve kolay, ama bir o kadar da lezzet harikası bir likörünüz olacak.



pomegranate liquor




Nar Likörü Malzemeleri:



pomegranate liquor




  • 2 kilogram nar
  • 1 kilogram şeker
  • 1 litre etil alkol 
  • 1,5 litre içme suyu
  • 1-2 çubuk tarçın
  • 5-10 adet karanfil
  • 1 adet limon kabuğu


Nar Likörü Hazırlanışı:




pomegranate liquor


  1. Nanelerin tanelerini çıkalım
  2. Taneleri kavanoza koyalım
  3. Daha sonra tarçın, karanfil ve limon kabuklarını atalım
  4. Kavanozumuza 1 lt etil alkolü ekleyelim
  5. Tercihe göre değişebilir fakat minimum 1 hafta güneş görmeyen bir yerde bekletelim. 
  6. Bekleme süresince gün içinde 2-3 kez çalkalayın. 
  7. Beklemenin sonunda süzgeçten geçirip içerisindeki taneleri, tarçınları ve karanfilleri ayıralım.
  8. Bir haftanın sonunda 1,5 litre içme suyumuz kaynama noktasına getirip şekeri ilave ederiz.
  9. Şeker eriyene kadar karıştırıp altını kapatırız.Çok fazla kaynatmaya gerek yoktur şekerin erimesi yeterli olacaktır. 
  10. Ve iyice soğumaya bırakırız. 
  11. Şerbetimiz soğuduktan sonra etil alkol karışımımıza şerbetimizi ekleyelim.


nar likörü

Nar Likörü, Granatapfel-Likör, Licor de granada, Liqueur de grenade, Liquore al melograno, Nar Likörü, Pomegranate Liqueur, Λικέρ Ρόδι, Гранатовый ликер  #likor #likör #likorngiveaway #likornmoonlight #likør #likör43 #likorn_shop #likorinos #liköre #likorn #likőr #likörselbermachen #likòresort #likor43 #likörhanımbutikotel #likörü #likörell #likörelle #likorei #likorette #likorne #likörchen #likörbar #likörlüçikolata #likörselbstgemacht #likören #likörtakımı #likörfabrikası #likorhanimbutikotel #likorhanim #likörperlen #likörwein #likörbardağı #likörfabrik #likoru #likorfollow



pomegranate liquor

 #pomegranate #pomegranatetattoo #pomegranateseeds #pomegranatejuice #pomegranates #pomegranatek #pomegranatetree #pomegranatenoir #pomegranateflower #pomegranateseason #pomegranateart #pomegranatesalad #pomegranate_picture #pomegranatelove #pomegranatecake #pomegranatemolasses #pomegranatelinen #pomegranatewine #pomegranateseedoil #pomegranatetea #pomegranatemartini #pomegranatespahotel #pomegranateinstitute #pomegranatebrooch #pomegranatejewelry #pomegranatelipsense #pomegranateinteriors #pomegranateoil #pomegranatepainting #pomegranatecafe #pomegranatehotel #pomegranatejam #pomegranatecocktail #pomegranatepeachesartist #pomegranatefestival #pomegranatemargarita #pomegranateinc #pomegranatevinegar #pomegranatefruit #pomegranatemask #pomegranatekitchenhk #pomegranatebistro #pomegranatesauce #pomegranatepower #pomegranateandlime #pomegranatelover #pomegranatemojito #pomegranatejelly #pomegranatearils #pomegranatesyrup #pomegranateinn #pomegranatesour #pomegranatesoap #pomegranateextract #pomegranatewellnessspahotel


No comments:

Post a Comment

Copyright © 2010 - 2019 BB - Evde Likör All Rights Reserved