LİMON LİKÖRÜ - LIMONCELLO



Genel likör bilgilerimizden sonra sıra geldi tariflerimize, ilk olarak İtalyanlara özgü olan Limoncello yani limon likörü tarifini sizlerle paylaşacağım. Limoncello diğer meyve likörlerine oranla içerdiği
asit sebebiyle daha sert içimli olabilmektedir. Şayet sert gelirse şerbeti kattıktan sonra bir miktar daha su ekleme yapabilirsiniz.

Limoncello
Limon Likör Şişeleri

Limon Likörü Malzemeleri:
  • 1 litre etil alkol (96°)
  • 10 adet büyük limon
  • 600-650 gr şeker
  • 1,5 litre içme suyu
* Likörümüzün ortalama alkol derecesi 30-35'tir. 


Limon Likörü Hazırlanışı:
  1. Limonlarımızı iyice ovalayıp yıkayınız. Kabuklarını ince bir şekilde soyun. Patates soyacağı ile kolayca kabuklarını ayırabilirsiniz. Ayırırken beyaz kısımlarını kesmemeye dikkat edin, aksi halde acılık katacaktır. 
  2. Soyduğumuz kabukları etil alkolle beraber kapaklı, boş bir büyük kavanoza alırız. Büyük kavanoz yoksa ufak kavanozlara etil alkolü orantılı bir şekilde pay edip ve limon kabuklarını da paylaştırırız.
    Limoncello Yapımı
    Limon Likörü Yapılışı
  3. Kavanozlarımızı kapaklarını sıkıca kapatıp karanlık bir ortamda bir hafta bekletiriz.
  4. Bir hafta süresince ve gün içinde kavanozu arada çalkalarız.
    Portakal Kokteyli
    Limon ve Portakal Likör Kokteyli
  5. Bir haftanın sonunda 1,5 litre içme suyumuz kaynama noktasına getirip şekeri ilave ederiz. Şeker eriyene kadar karıştırıp altını kapatırız. Çok fazla kaynatmaya gerek yoktur şekerin erimesi yeterli olacaktır. Ve iyice soğumaya bırakırız. 
  6. Şerbetimiz soğuduktan sonra limonun tüm rengini ve aromasını almış olan etil alkol karışımımızdan kabukları çıkartıp atarız ve şerbetimizi ekleriz. 
  7. Elde ettiğimiz yaklaşık 3 Litre likörü cam şişelere koyup karanlık bir yerde muhafaza ederiz. 
  8. Artık beklemeye gerek kalmadan, ister soğuk ister oda sıcaklığında tüketebilirsiniz. 
İtalyanlar Limoncelloyu genel olarak yemeklerin üstüne tüketse de, yemek öncesi de tercih edilebilir. Ya da kokteyllere eklenebilir, tatlılara, dondurmalara lezzet katar. İlerleyen zamanlarda vereceğim Nane likörü ve Portakal likörü ile kokteyller de yapabilirsiniz. Şahsen benim tercihim limon, nane ve portakal liköründen oluşan kokteyl oluyor, özellikle de yazın vazgeçilmezi. :)


Limon Likörü, Limoncello, Lemoncello, Lemon Liquor, Lemon Licor 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2010 - 2019 BB - Evde Likör All Rights Reserved